Renginio data: 2014/05/15 19:00 - 21:00

Daugelis mano, kad levandos tinka tik puošybai ar kvapams. Tačiau ar žinote, kad gali būti levandų kokteiliai? O ledai? Pasauliui levandos asocijuojasi su Pietų Prancūzija bei visu Viduržemio jūros regionu. Norite pajusti magišką šio regiono aplinką bei nuotaiką Kaune?

Mes specialiai jums sukūrėme meniu pagal Viduržemio jūros mitybos papročius bei principus. Kaip žinia, pietiečiams valgymas – tai tiesiog gyvenimo būdas ir filosofija. Vertėtų pabrėžti, kad tai – ir labai sveiko maisto filosofija. Graikiška Kretos sala jau nuo neatmenamų laikų pasižymėjo propaguojama ypatingai sveika mityba. Todėl šie valgymo principai dar vadinami Kretos dieta. Po mokslinių tyrimų ir statistinės analizės buvo įrodyta, kad Kretos gyventojų mityba ir dieta skatinta sveikesnį gyvenimo būdą ir ilgaamžiškumą. Rekomenduojama valgyti ramiai, neskubant, pailsint. Laikantis Viduržemio regiono tradicijų, valgoma daug vaisių ir daržovių, ankštinių kultūrų, kruopų bei žuvies, vartojamas vynas. Visa tai nuo gegužės 15 d. – ir Kauno senamiestyje, viešbutyje „Daugirdas“!

Jūsų laukia:IMG_0174

  • Patiekalai ir kokteiliai su levandom
  •  Meniu pagal Viduržemio jūros dietos principus
  •  Akordeonų melodijos prancūziškai
  •  Lengvas Provanso dvelksmas lounge aplinkoje
  •  Nauja, stacionarini pavėsinė dangiškiems vakarėliams

Kaina 60 Lt/asm. (kokteilis ir užkandis su levandom bei gyva muzika)
BŪTINA IŠANKSTINĖ REGISTRACIJA!

Svarbi informacija
- Registracijos patvirtinimui reikia sumokėti avansu arba pateikti dovanų čekio rezervacijos kodą.
- Registracija gali būti atšaukta arba perkelta į kitą dieną ne vėliau kaip likus 4 dienom iki renginio dienos.
- Bilietai yra negrąžinami ir į pinigus nekeičiami.

Nusipirkti bilietus galite keletu būdų:
Viešbutyje „Daugirdas“ (T. Daugirdo g. 4, Kaune). Galite sumokėti grynais arba banko kortele. Išrašome sąskaitą.
Kauno Akropolio 1 a. informacijoje (Karaliaus Mindaugo pr. 49, Kaune). Atsiskaitymas grynais.
Dovanų kuponai internetu. Galite išsirašyti sąskaitą už pirktus kuponus po paslaugos suteikimo, PVM išskiriamas.
Pavedimu (pavedimo rekvizitus atsiunčiame el.paštu). Išrašome sąskaitą.

Dovanų kuponai internetu!

Daugiau informacijos: (8 37) 301 561, 8 619 99 869, el. p. hotel@daugirdas.lt, www.daugirdas.lt

terasa3Naujiena dangiškiems vakarėliams! Terasoje pradės veikti specialiai sumontuota stacionari palapinė, kurioje bus galima ruošti smagius vakarėlius ir nebebus baisus lietus! Čia atsiveria Kauno istorija nuo XV iki XXI amžiaus.  Nuo terasos matyti net 7 bažnyčių bokštai, seniausias Kaune mūrinis namas, Aleksoto funikurierių, Nemuną nei Kapitono namą. Ji yra pakankamai didelė (apie 195 m2), todėl žmonės čia organizuoja kokteilių vakarėlius, mergvakarius, bernvakarius, gimtadienius. Mėgsta čia žmonės užsukti ir pasėdėti po krikštynų ar vestuvių ceremonijos. Galima užsisakyti visą terasą pobūviui ar vakarėliams. Ir paskui visiems sakyti, kad mano šventė vyko, kai beveik ranka dangų pasiekti galėjau.

Provanso karalienė – kvapioji levanda
Vasaros siūlomas gėris tiesiog neišmatuojamas. Atrodo, norisi sugerti viską, ką ji mums taip maloningai dovanoja. Liepos ir rugpjūčio mėnesiais Provanso regione nuvilnija nuostabios violetinės spalvos kvapių žiedų jūra, į kurią taip ir norisi panirti.

Vertinama nuo seniausių laikų

Amžinai žaliuojantis augalas auga Viduržemio jūros regione, Kanarų salose, Indijoje. Na, o meilės istorija levandai prasideda jau senovės Romoje, kai ši buvo naudojama higienos ir kosmetikos reikmėms. Romėnai su levanda supažindino ir Europą, tad nuo to laiko ji paplito kituose regionuose. Bėgant laikui, šis augalas sulaukdavo vis daugiau liaupsių ir pagarbos, o tarp eterinių aliejų gausos levanda gali puikuotis kone pirmoje pozicijoje.

Levanda virtuvėje

Levanda – itin universalus augalas. Pavyzdžiui, Italijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje levandomis kulinarai gardina salotas, padažus, grybų, daržovių, žuvies sriubas, troškinius, keptą ir troškintą avieną. Patiekalai tiesiog pabarstomi levandų milteliais lyg pipirais. Amerikoje taip populiaru gardinti žaliąją kinų arbatą, naminius gėrimus, daržovių salotas. Daugelyje šalių levandos patenka į arbatų sudėtį.

10345926_10152053360627337_3795170244639635227_nŠie augalai pasižymi stipriu aromatu ir vos karstelėjusiu skoniu. Juos galite derinti su tokiais prieskoniais kaip kmynai, mėtos, melisos, čiobreliai, šalavijai. Taip pat naudojami darant įvairiausius likerius, gydomuosius antpilus, gaiviuosius gėrimus. Levandų žiedais galima pagardinti net rūkomą žuvį, o su kadagių uogomis išgausite nepakartojamą skonių duetą! Beje, su kvapiąja gėle galite pabandyti pasigaminti ir ypatingo kvapo bei skonio acto. Beje, levandos idealiai tinka puošti kepinius, pyragus, gaminti džemus, aromatizuoti cukrų ir druską.