Renginio data: 2013/07/04 - 2013/07/18 19:00 - 22:00

Šį ketvirtadienį siūlome mėgautis žuvies fondiu! Vakaro metu skambės ‘gyva’ smuiko muzika.

Liepos 18 d. 19 val. „Mažasis fondiu savaitgalis“

VYNAS (taurė)

Lizard Pinot Grigio Pfalz Q.b.A, (Vokietija /Germany)

arba

Lamadoro Primitivo Puglia I.G.T (Italija / Italy)


Žuvies ir jūros gėrybių „Bouillabaisse“ fondiu
baltajame vyne ir žuvies sultinyje verdami įvairios žuvies
gabalėliai, tigrinės krevetės, kalmarai, daržovės; tiekiama su 3 .
3 naminiais padažais, skrudinto prancūziško batono kubeliais

„Daugirdo“ ledų tortas
Kava, arbata


Kvieskite draugus, kolegas, bičiulius į fondiu vakarėlį „Daugirdo“ sky terasoje su senamiesčio stogų panorama! Tai puikus vakaras pabendrauti ir smagiai praleisti vakarą kartu, nes sakoma, kad bendras indas suartina žmones.

Kiekvienas žmogus turi savo ilgą šakutę, kurios galas yra pažymėtas skirtinga spalva. Pasmeigęs mėsos, žuvies ar daržovės gabaliuką, merkia jį į katilą ir laiko ten tol, kol apskrunda. Ištraukęs gabaliuką, jį nuima su paprasta šakute. Procesas ilgas, nes kaitinti galima tik vieną gabaliuką. Taip randi laiko smagiai pabendrauti su kompanija.

Dar smagiau mėgautis fondiu prisimenant senus šveicarų papročius! Tuomet tai tampa lyg žaidimas, nes pavyzdžiui, tas, kurio duonos gabalėlis nukrenta nuo šakutės į sūrį, turi atlyginti savo kaltę. Jei tai moteris, ji turi pabučiuoti kiekvieną kartu valgantį vyrą, o jeigu vyras – jis privalo nupirkti po vyno butelį kiekvienam svečiui. Jei kuriam svečiui duonos gabalėlis nukrenta antrą kartą, jam tenka surengti kitą fondiu vakarėlį.

Vakarienės metu skambės gyva muzika.

APIE FONDIU

Fondiu (pranc. fondre – ištirpti) – tai patiekalas, kuriuo mėgaujasi būrelis draugų, kolegų, kuriuos sąlyginai suartina bendras indas ar puodynė.

Pats fondiu yra kilęs iš Šveicarijos, bet ne iš gero gyvenimo: kaimo žmonės šildydavo senus kietus sūrio gabalėlius su vynu. Sūrio fondiu pradėtas gaminti Šveicarijoje, Nešatelyje. Kai iš čia pradėta eksportuoti sūrius į kitas šalis, fondiu tapo labai populiarus JAV. Kai kurie šaltiniai teigia, jog jau graikai su vynu šildydavo ožkos sūrį. Dėl aliejaus fondiu arba Bourguignonne (burginjon) kilmės yra diskutuojama.

Pirmoji versija – jis kilęs iš Prancūzijos, Burgundijos regiono. Vynuogių laukų darbininkai, neturėdami laiko pavalgyti, kaitindavo puodus su vynuogių sėklomis iš kurių išsiskirdavo aliejus, ir, kai išalkdavo, juose virdavo mėsos gabaliukus, atsineštus iš namų. Kiti teigia, kad šį fondiu po Antrojo pasaulinio karo sugalvojo šveicarų virėjai, ieškodami alternatyvos sūrio fondiu.

Lietuvoje didėja pasaulio maisto kultūrų virtuvių pasiūla, tad po truputį fondiu vis labiau pripažįstamas ne tik restoranų lankytojų, bet ir patys žmonės, pajutę, kokią draugišką atmosferą kuria šis „bendras indas“, įsigyja fondiu komplektus.

Vakarienės kaina 60 Lt/asm.
(žuvies fondiu, taurė vyno, desertas bei kava/arbata)
BŪTINA IŠANKSTINĖ REZERVACIJA!

60 Lt/person. Please buy tickets in advance in „Daugirdas“ reception.


Bilietus galite įsigyti:
- „Daugirdo“ viešbutyje (T. Daugirdo g. 4);
- Kauno Akropolyje 1 a. (Karaliaus Mindaugo pr. 49).
Daugiau informacijos: (8 37) 301 561, 8 619 99 869,
el. p. daugirdas@daugirdas.lt, www.daugirdas.lt



Kiti teminiai fondiu vakarėliai vyks liepos 4 ir 18 d., rugpjūčio 1 ir 22 d. Mėgausimės sūrio ir daržovių, braškių ir šokolado, mėsos, žuvies fondiu bei kt. Gros gyva saksafono, smuiko, gitaros muzika.