Viešbutis Kaune
+370 37 301 561 hotel@daugirdas.lt
  • Lietuviškai
  • English

IMG_2808-0

Mūsų restoranuose svečiams siūlome À La Carte meniu – gurmaniški patiekalai ruošiami tik po užsakymo.




Patiekalus kuria ir ruošia virtuvės šefė Janina Galubavičienė, laimėjusi daug įvairių maisto ruošimo konkursų ir savo gyvenimo aistra pasirinkusi įdomių maisto derinių kūrimą. Už kiekvieno patiekalo kokybę galime atiduoti savo garbę, o maisto gerą skonį paliudija svečių grąžinamos tuštutėlės lėkštės su padėkos žodžiais. Mūsų restoranų padavėjai yra garbūs profesionalai, puikiai nusimano apie patiekalus, vyną bei jų derinimą tarpusavyje. Jie yra mūsų restorano ambasadoriai, todėl galite drąsiai pasitikėti jų rekomendacijomis.

Kaip atsiranda mūsų naujienos?   Kasmet išleidžiam virtuvės šefę, Janiną Galubavičienę, į platųjį pasaulį, kad atrastų naujų skonių, receptų, žolelių, padažų ir technologijų. Pavyzdžiui, pagal naują technologiją mes dabar ruošiame kiaulienos šoninę. Ji 2 kartus kepama žemoje temperatūroje. Pirmą kartą, dažniausiai naktį, ji kepama apie 3 valandas, po to slegiama ir atvėsinama. Užsakius svečiui, ji kepama ant specialaus popieriaus. Finalas – lygus šokoladinis apkepimas, traškumas ir minimalus riebumas. Būtinai pabandykit!

Grįžusi iš kelionių, ji kuria naujus patiekalus, pridėdama savo išmonės ir improvizuodama. Nekopijuoja, o iš visų naujų atradimų sukuria savo kūrinį – firminius virtuvės šefo patiekalus. Taip 2 kartus per metus pagrindiniame meniu atsiranda naujieji patiekalai.

Vasaros sezonas pas mus trumpas, bet pilnas gėrybių, kurios per sezoną irgi būna tik sau skirtą laiką. Taip atsiranda braškių, mėlynių, voveraičių ir šparagų patiekalai. Labai svečių mėgiami, nes būna tik po mėnesį.

Pavasarį kuriame Šv. Valentino meniu su afrodiziakais. Pavasaris pas mus ilgas ir dažnai nesaulėtas, todėl šis meniu sušildo ir padeda laukti vasaros. Mes Valentino dieną švenčiame visą mėnesį, juk meilės per daug nebūna.

Mūsų klientai irgi mums padeda kurti naujienas. Taip atsirado „Tiršta elnienos sriuba“. Per „Beaujolais Nouveau“ (liet. Božolė Nuvo) šventę receptą sriubai pasiūlė medžiotojų kompanija.

Šv. Kalėdoms pradedam kurti patiekalus jau nuo vasaros. 2011 metais sukūrėme Kalėdinį aguonų pyragą su mango gabaliukais. Toks skanus buvo, kad žmonės ir po švenčių jo norėjo užsisakyti. Tačiau mes laikomės tradicijų – tam tikrus patiekalus ruošiam tik šventiniu laikotarpiu. Tokiu būdu išlaikom šventiškumą patiekalui, kurio reikės laukti visus metus iki kitų švenčių.

Klientų mylimiausi patiekalai. Paslaptis ta, kaip tiek įvairių žmonių iš Lietuvos ir užsienio svečių juos pamėgsta, juk negali susitarti. Viskas prasideda turbūt nuo padavėjo ar virtuvės šefo rekomendacijų, o paskui – jau pradeda sklisti istorijos ir legendos iš lūpų į lūpas. Vieni kitiems rekomenduoja, užsienio svečiai parašo savo draugams ar namiškiams laiškus apie patiekalus, susukusius jiems galvas ir širdis. Kiti atsiveda savo šeimas ir bičiulius, kad ir šie paragautų. O pastarieji savo ruožtu po kiek laiko atsiveda savo kompanijas, švenčia šventes ir užsisako draugų rekomenduotus patiekalus. Taip ir atsiranda žmonių numylėtiniai patiekalai. Ir ne be pagrindo. Juose, matyt, mums pavyko taip viską suderinti, kad ta skonių ir pojūčių harmonija žmonės nori dalintis su kitais.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save